Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Kalme binnenwereld

Welke storm er buiten ook rondraast, binnen hangt een serene sfeer, dankzij wat eenvoudige ingrepen. Kamerplanten, rustige basiskleuren en bamboe zijn de kernwoorden van 2021. Wil jij je volledige woning een metamorfose geven en opnieuw inrichten volgens de nieuwste trends? Haal dan de natuur in huis. #samenwerking

Rustige basis
Licht en ruimte in huis wordt vanzelf een basisbehoefte als er reden is om binnen te blijven. Witte en lichtgrijze muren laten de wanden wijken en een kamer bijna onbegrensd lijken, zeker in combinatie met een lichte gietvloer of naturel hout.  

Planten
Grote planten die in subtropische streken een boom vormen, hebben vaak prachtig grafisch blad dat het goed doet in huis. Hetzij in een royale pot, hetzij als verticale tuin op wandplanken of aan rekken. Degene die goed tegen een vochtige atmosfeer kunnen, doen het optimaal in de badkamer.

Licht
De sfeer in huis hangt sterk samen met de lichtinval in de ruimtes. Het reguleren van daglicht met goed gekozen raambedekking draagt veel bij aan de leefbaarheid, maar ook aan de textuur en akoestiek in een kamer.
Zwarte jaloezieën met ladderband passen mooi bij witte en grijze muren en de lichtinval en mate van privacy zijn fijn af te regelen. Behoefte aan extra textuur? Combineer ze met (transparante) overgordijnen

De PVC jaloezieën van Veneta zijn geschikt voor de badkamer en de keuken. Ze lijken van hout, maar zijn vochtbestendig. Er zijn trouwens ook rolgordijnen voor dezelfde ruimtes.