Prachtig gerenoveerd herenhuis in hartje Brussel

Inge is dol op woonbladen en alles wat met interieurs te maken heeft. In haar Brussels herenhuis kon ze haar passie helemaal uitleven.

Experimenteren

Als juriste heeft Inge nooit interieurarchitectuur of styling gestudeerd. Maar zolang ze zich herinnert, is ze al gek op woonbladen en speurt ze ook op het internet naar woonwebsites en -ideeën. Als ze dit herenhuis aan de rand van de Europese wijk in Brussel in 2009 voor het eerst bezoekt, ziet ze meteen hoeveel potentieel het imposante interieur heeft. Het lijkt haar de ideale plek om naar hartelust met originele woonideeën te experimenteren.

Intensief

Wat ze op die bezoekdag in 2009 te zien krijgt, is nochtans allesbehalve aanlokkelijk. Het huis oogt heel somber, in een aantal kamers zelfs luguber. De lambrisering, die bijna elke ruimte ontsiert, lijkt loodzwaar, het alomtegenwoordige fluweel geeft een deprimerende aanblik. “Dit huis dateert van 1890 en was tot dan toe amper gemoderniseerd. Maar daar waren Olivier, mijn man, en ik blij om. We waren immers op zoek naar een zo authentiek mogelijke woning”, vertelt Inge. Het koppel twijfelt dan ook niet lang en koopt het pand. Inge is dan net bevallen, en zal tijdens die drie maanden thuis contact opnemen met een aannemer en de verbouwing op gang brengen. “Dat was een heftige periode. Ik stond elke dag op de werf met mijn baby en soms liepen de discussies hoog op. Ik wist namelijk precies wat ik wilde: welke materialen, welke keuken…”

Meer lezen

Alles over dit gerenoveerde rijhuis in Brussel lees je in het augustusnummer van Eigen Huis & Interieur. Nu in de winkel! 

Bron: Eigen Huis & Interieur 0816 | Fotografie Luc Roymans | Tekst Jean-Michel Leclerq