Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lezen: designtrends 2022

Opgejaagd door trendforecasters, smaakmakers, de design-politie, mensen in onze peergroups en – hand in eigen boezem – magazines, laten we onze smaak beïnvloeden door trends. Zelfs als we worden gedwongen tot stilstand, krijgen trends amper de tijd tot volle wasdom te komen en moeten ze alras wijken voor nieuwe ideeën. Want stilstand is achteruitgang. Trends zijn zo vluchtig als je ze zelf maakt, hoorde ik een wijs iemand laatst zeggen. En dat klinkt me als muziek in de oren.

Dus voor mij geen stoelen van uit de oceaan herwonnen plastic, maar gewoon nog een paar jaar langer met mijn kunststof Panton Chairs, die al jaren op de nominatie staan om te worden vervangen maar elke verhuizing overleven. Dat is pas duurzaam! Geen vitrinekast met de hipste items van keramiek, want niet bevangen door ‘keramania’, maar liefst zo min mogelijk prullaria omdat dat rust in mijn hoofd geeft. Hoewel ik uiteraard wel een lichte jaloezie voel voor mensen die mooie stylistische combinaties kunnen maken…

Maar wel signaalgroen en Yves Klein-blauw, want van louter witte muren heb ik al lang geleden afstand genomen. En ik ga zeker een kleur- en vormenexperiment aan voor mijn nieuwe, nog te schetsen keuken. Dikpotig liever niet voor mij, maar zeker rank en rond, zoals stoel Paradise Bird van Luca Nichetto waar ik hier in zit. Fluoroze kan wat mij betreft altijd en van zwart zal ik nooit afstand doen.

Het motto voor 2022: cherrypick dat het een lieve lust is, geniet van het resultaat en laat niemand je wijsmaken dat het anders moet. 

Happy 2022!

José Molenaar

Bestel Eigen Huis & Interieur online (zonder verzendkosten!)