Tip 9: Koffietijd

Koffiecorner van Baroness O., keuken van Dialect.
Fotografie Kaatje Verschoren

Wie inmiddels al een tijdje vanuit huis werkt, weet: concentreren valt niet mee als de werkplek wordt gedeeld met niet-volwassenen. Het helpt om een werkdag te verdelen in ijkmomenten, al was het maar om het geheel wat meer ritmiek te bezorgen. Essentieel daarbij is een plek om te pauzeren. Even losweken van dat scherm en het hoofd leegmaken. Daarvoor is een koffiebar ideaal en die is ook eenvoudig thuis in te richten. Bijvoorbeeld door de plek van het koffieapparaat op het aanrecht wat officiëler te maken. Wijd een lade of plank erboven of onder aan alles wat met koffie en thee te maken heeft, en zorg voor een afgezonderde zitplek in de buurt, van een barkruk aan het eiland tot die ene hoek waar de zon precies binnenvalt. Elke ochtend om half elf gereserveerd voor alle chefs van dienst.