Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Inspiratie: Onder de boom

Niets zo troostrijk als een cadeau met een naamsticker erop onder een twinkelende boom. En voor het shoppen hoeft niemand de deur uit.

Schone zaak
De hervulbare glazen schoonmaakfles begint dan toch voet aan de grond te krijgen. De homecare-helden van Kinfill begrijpen wat daarvoor nodig is: een mooie verpakking die je ook echt wilt hervullen. En waar zet een mens die fraaie flesjes? Op dit prachtige dienblad van ontwerper Sabine Marcelis. Lijkt net onyx, maar is van hergebruikt kunststof. In een oplage van 100 stuks, € 295.

Kerstpost
Waarom moet kunst groot zijn als het ook op ansichtkaartformaat kan? Dat is het uitgangspunt van Postmodern Collection. De verstuurbare collectie omvat onder andere brutalistische gebouwen van Floris Hovers, gemaakt van honingraatkarton, maar ook deze guirlandes van antieke glaskralen, gemaakt door Jenna Kaës, v.a. € 240.

Winternacht
Iittala’s idee om elk jaar een nieuwe kleur glas tot jaarkleur uit te roepen, maakt hun glaswerk niet alleen begerenswaardig maar ook hoogst verzamelbaar. Amethist is de kleur voor 2021, en Iittala voegt daar nog wat stemmig donkergrijs aan toe. Voor een complete Finse winternacht op de feesttafel. Vanaf € 24 voor twee glazen.

Vol vuur
Een warme gloed om bij weg te dromen maakt ook de donkerste dagen sfeervol. Maar is daar echt een open haard voor nodig? Hedwich Hooghiemstra stelt dat ter discussie met haar gloeiobjecten Liuw, gemaakt van glas, gerecycled acrylaat, hout en ledlicht. De kleine variant meet 28 x 33 cm; de grote, die in opdracht wordt gemaakt, 75 x 44 cm. Vanaf € 899, nog tot 17 januari te zien bij Galerie Poeloeuff in Naarden.

Conversation piece
Deze visvormige keramische karaf dankt zijn geluidseffect aan de ronding in de greep. Zodra de vloeistof een bepaald niveau bereikt, zorgt de luchtverplaatsing voor een klokkend geluid. Elke karaf klinkt net een beetje anders. Het ontwerp zelf mag dan tweehonderd jaar oud zijn, de nieuwe kleurlijn van Faïencerie de Charolles kan zo 2021 in, € 134.

Keizerskroon
Puyi, heet deze vaas van Roderick Vos voor Pols Potten. Vernoemd naar de laatste keizer die China ooit regeerde, en in toepasselijke Verboden Stad-vormgeving. Verkrijgbaar in twee kleuren die ook al voor zichzelf spreken: goud en jadegroen. Onder de boom wordt het trouwens een tegoedbon, want de levertijd is acht weken, € 195.

Duizendpoot op één voet
Niet alleen het huis wordt steeds multifunctioneler, meubels ook. Zo is Hilla een lamp, schaal en bijzettafel ineen, oftewel een duizendpoot op één voet van de Franse designstudio Natacha.sascha voor Archimage x Designerbox, gemaakt van keramiek en opaalglas, € 90.

Tekst Christine van der Hoff