Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Drie wensen voor 2023

De aanloop naar een nieuw jaar is altijd een goed moment om even om je heen te kijken, en omdat dit Eigen Huis & Interieur is, werpen we die blik het liefst vooruit. In het kader van dit trendnummer daarom drie wensen voor 2023.

#1 Dat circulair denken niet bij een hype blijft, maar dat het vanzelf-sprekend wordt, juist ook in de interieurwereld. Steeds meer grote producenten maken gebruik van gerecyclede grondstoffen en leveren op bestelling. De verantwoordelijkheid daarvoor begint volgens de Britse ontwerper Benjamin Hubert al helemaal in het brainstormstadium. Een man met een visie: lees het interview in EH&I 6 vanaf pagina 166.

#2 Dat kleur zo prominent en veelzijdig toegepast mag blijven worden als nu het geval is, aangezien dat ontwerpers enorme vrijheid geeft. Kleur als instrument, of een kneedbaar materiaal; de gedachte alleen al inspireert.
Zo bleek ook op de internationale meubelbeurzen, zie pagina 210 in EH&I 6.

#3 Meer samenwerkingsprojecten en onverwachte kruisbestuivingen graag. Designondernemers die jong (internationaal) talent een kans geven, grote bedrijven die artisanale productie faciliteren, architecten en mode-ontwerpers die samen nadenken over creatieve bouwmaterialen, zoals Rem Koolhaas’ onderzoeksstudio AMO nu al doet. Weg met de tunnelvisie: dat is een wens en een goed voornemen ineen, dus die moet 2023 kunnen overleven.

JOSé MOLENAAR