Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Design met ingehouden adem

En hier en daar een lichtpuntje
De wereld ziet er sinds dit voorjaar totaal anders. Het coronavirus is een streep door de rekening van het publieke leven, inclusief de meubelbeurs van Milaan. Toch staan merken en makers niet stil. Maar hoe en wat communiceer je en welke producten lanceer je wel en welke niet?

Tijdloos ‘looplampje’


Zo brengt Blomus een nieuwe serie Ani-lampen op led van het Duitse designduo Kaschkasch, Florian Caller en Sebastian Schneider. Lamp Ani is verplaatsbaar en kan tegen een stootje, waardoor je hem makkelijk meeneemt van binnen naar de tuin of het terras. En laat dat nou net het loopje zijn van de gemiddelde quarantaine-klant of thuiswerker zijn. Het lampje – zwart of wit kapje met bolle gematteerde lichtbol – blinkt uit in bescheidenheid en tijdloosheid.

Lichtpuntje
Opvallend is het aantal lichtpuntjes – elegant en bescheiden uiteraard – tussen de noviteiten. Heel veel meubelmerken brengen mooi licht onder de aandacht. Magic Circus – ‘voor magisch licht’ – brengt met lamp Applique een elegant accent aan in huis, met een sierlijk ontwerp van lichtbuizen en een zacht glanzend gouden armatuur. Het lijkt een uitgelezen kans om het lichtplan eens onder de loep te nemen, nu we veel meer thuis zijn. Al voelt het ook als een hart onder de riem, al die prachtige lampen, letterlijk een lichtpuntje in soms duistere tijden.

Tekst Renske Schriemer